06 41072551 ineke@overwijk.eu

Over mij

Om voor u een tuin te kunnen ontwerpen is het voor mij van belang dat ik naast uw tuin-wensen meer van u als opdrachtgever weet, uw smaken, voorkeuren, enzovoorts.

Kennismaking komt van twee kanten, daarom vertel ik hier alvast wat over mijzelf.
Ik ben geboren in het Veluwse dorp Lunteren en ben in ’78 in  Steenwijk komen wonen.

Nadat wij in ’83 naar Steenwijkerwold zijn verhuisd en ons boerderijtje hebben verbouwd, was de beurt aan de tuin. Die hebben we helemaal “plat gegooid” en hebben er een stuk weiland bij getrokken zodat er een tuin ontstond van zo’n 3500 m2.

Onze tuin gaat nu door het leven als De Vredinghe en is te bezichtigen voor groepen op afspraak. Daarnaast stellen wij één keer per jaar de tuin open als deelnemer aan de open tuinenweekenden Tuinstruinen.

Opleidingen

Met het ontwikkelen van dit project was mijn “groene-interesse” geboren en besloot ik cursussen te gaan volgen. Eerst wat liefhebbers-avondcursussen, maar al snel ben ik overgestapt naar een bredere en diepere opzet en heb ik aan de Middelbare TuinbouwSchool in Frederiksoord mijn Hoveniersdiploma behaald. Later aangevuld met diverse certificaten, als snoeien, ontwerpen en Autocadtekenen.

Na de opleidingen en mijn eigen ervaring in onze eigen tuin, was ik klaar voor de markt om tuinen te ontwerpen en adviezen te geven maar….toen werd ik gevraagd om les te gaan geven aan de school waar ik mijn hoveniersopleiding had gevolgd…dit terwijl ik nog nooit voor de klas had gestaan..!!!

Maar wat een geweldige ervaring, les geven in “jouw ding”, plantenkennis en toegepaste beplantingsleer aan aspirant-hoveniers, en in de laatste jaren ook aan werknemers van Sociale Werkvoorzieningen.

Toen de school in Frederiksoord is gefuseerd met Meppel ben ik mij met deze educatieve ervaring, meer gaan richten op mijn eigen bedrijf Tuinontwerpen en – Adviezen.
Sinds 2006 verzorg ik voor de VolksUniversiteit (VUSO) in Steenwijk, Wolvega en Meppel cursussen, zoals Tuinontwerp en Plantenkennis.